Helhelg i Astrid Lindgrens värld (fredag)

Fredag
Nu är årets familjesemester i Vimmerby avklarad, så fantastiskt! Vi hyrde en stuga i Astrid Lindgrens värld. Vi hade från början tänkt åka i augusti, men sven fick inte ledigt så det fick bli nu i september och därför blev det skitbilligt. Om vi åkt som planerat hade vi fått betala 3000 spänn för en natt, nu betalade vi 1500 för två nätter. Det var inte alla figurerna som var där men mer än tillräckligt. Den enda vi saknade var nog madicken.

Vi åkte hemifrån fredag morgon i pappas pick up. Väldigt prktiskt. I den fick vi plats med allt vi behövde, och då menar jag verkligen ALLT! Rullstol,rullator, duschpall, 2 stora resväskor, ryggsäck, skötväska, kameraväska, lekväska, docka, man, fru, dotter och ledsagare Malin. Japp, allt fick plats. Det enda vi glömde var sulkyn.

Vi började med en lunch på stadshotellet, sen checkade vi in i vår lilla stuga och vilade en stund. Sen tog vi en vända inne i lilla vimmerby. Liten söt stad. Mycket små present- och inredningsbutiker. Köpte en blus och födelsedagspresent till mamsen  och alva, ottilia köpte godis och en tröja. Sven han köpte öl, sen var nöjd. Tålmodig som en gud. Vi hittade en riktigt grym butik. ”Hemma hos Emma”, med massa fina dyra kläder. Perfekt, för vid sidan av butiken fanns ett café. När sven och ottilia tröttnade i klädbutiken kunde de sätta sig där, med en espresso och en glass, medan jag och malin gick bananza bland odd molly och alla andra fansy shmansy-kläder. 

Innan vi åkte tillbaka till stugan handlade vi på coop så vi kunde laga kvällsmat. Det  blev mackisar och falukorv. Ottilias favorit. Hon var riktigt uppe i varv. Vid niotiden lyckades vi till slut bryta ner henne så hon gav upp och somnade. Jag och sven fick en liten mysstund toppad av öl och chips innan vi totaldäckade i varsin säng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s