Helhelg i Astrid Lindgrens värld (Lördag)

Efter att ha stört mamma hela natta, var ottilia ändå uppe med tuppen 05.30. Jag hörde ottilia säga ”Hur många barn får jag när jag blir 6 år?!” sen kastade hon upp några kronor i luften och skrek ”4 st barn när jag bli gammal och 6 år” Haha!  Vid 7 väckte jag sven så han fick ta över, såvar jag tacksam över att kunna ta av hörapparaterna och ingå mute-läge en timme. Sen var vi pigga och redo för äventyr hela högen. Ass. Malin kom över från sin stuga vid 9 och vid 10 var vi på väg till parken. 
Astrid Lindgrens värld är uppbyggd som en enda gigantisk lekplats. Överallt kan man leka. Under vissa tider av dan kommer skådespelare och spelar små snuttar ut böckerna, emellan pratar de med  barnen och har massa busiga upptåg för sig. Första stoppet var förstås Villa villekulla, där pippi hade en sakletartur med barnen. Alla sakerna de hittade var en skatt som de sedan gömde. Alla barnen fick ta varsin sak, ottilia var saligt lycklig när pippi själv gav henne en maskrutschkana (sugrör) att ta med. 

Vi käkade lunch och betalade på riktigt 70 spänn för en barnportion av potatismos oc köttbullar. De vet hur de ska ta betalt på det där stället. Dan efter tog vi med matsäck istället och satsade pengarna på fika och  glass istället. Pippi sakerna var också saftigt dyra. När vi kom till pippi butiken plockade jag åt mig en väldigt söt klänning med pippi på till ottilia. Den åkte direkt upp på väggen när Malin visade mig prislappen. 395 kr!! För en vanlig liten klänning, nä ru! Det blev pippiiaffisch, vykort (till far/morföräldrar och ett till pippi.)  och ett pippispel istället. Ottilia blev väldigt nöjd.

Vi gick till stugan och sov lunch, sen var det full fart igen. Sångframträdande av familjen svensson från katthult på lilla scenen, sen rände vi mest runt och kikade på parken, alla lekställen och småhus. Det är ju verkligen jättestort!

På kvällen åkte vi till en minst sagt ovanlig pizzeria. ”Shalom” var väldigt trevligt och hade riktigt goda pizzor. Jag tog en ”astrid” med hälften kyckling och kebabsås och hälften oxfilé och beanaise. Sen hade de hävt pommes ver hela härligheten. Orkade typ halva. Gulp!

Bilder kommer, men jag måste lista ut hur jag ska få dem att synas i bloggen först.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s