Ljushuvud till sjuksköterska

Idag är jag lite mer hardcore. Hade svårt att sova i natt. Miljontals oroande tankar. Till slut mosade jag dem med klacken och drömde om att jag skulle fixa en bra sommarstuga till sven i dalarna.

Jag har varit lite trött idag, men ändå fit for fight. Vaknade tidigt och skrev en lååååång liste över alla mina hjälpmedel.  Ganska roligt göromål.

Hursom, jag jobbade idag. Sen behövde jag få tag på min vårdcentral vilket visade sig blir en ganska störig utmaning. Jag tar antidpressiva läkemedel och upptäckte i gårkväll att jag bara hade en kvar, som jag tog i morse. Jag behöver alltså ny tabletter innan imorgon bitti. Det är inte en sån medicin man abrupt kan sluta ta eller hoppa över. Då kan det gå riktigt illa.

Jag ringer med texttelefonen via en tolk och bokar en telefontid. Sen visar det sig att sven inte kan vara hemma och hjälpa mig höra den tiden som fanns så telefontolken hjälper mig ringa 1177 där jag fick prata med ett riktigt smarthuvud. Efter att ha förklarat situationen säger hon följande: ”Hörredu, om du bokar en telefontid får du ju se till så du kan prata i telefonen då!”

Smartass! Hon fick sig en utskällning och jag fick akutnumret till haga och de hjälpte mig.

6 svar till “Ljushuvud till sjuksköterska

  1. ge dom vad de tål Frida

  2. Vikket ljushuvud! Jag blir knäckt och undrar vart alla med någon form av förståelse och KUNDBEMÖTANDE tog vägen.

  3. Jag vet hur det är… Tolkade ett samtal för nån vecka sedan där jag personligen tänkte att brukaren borde vara på väg till akuten men hon på rådgivningen (vilket inte var här i landstinget utan i ett annat) tänkte ut alla möjliga orimliga förklaringar till symptomen och föreslog att brukaren skulle ringa VC nästa dag. Fick veta att brukaren hade ringt VC nästa dag och att de hade bara skrikit att brukaren måste genast in på akuten! *pust*
    Skönt att det löste sig för dig i alla fall! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s