Ledsagad på Marieberg galleria

Ibland oroar man sig verkligen i onödan. Det blir ofta så när nåt är besvärligt att man undviker det så långt det går så att man till slut nästan får ångest av bara tanken av att man måste ta tag i det, som att köpa byxor. Men missförstå mig inte, det är verkligen skitjobbigt att prova byxer för mig. MEN igår gick det bra ändå. Dels så varvade jag det med lite trevlig shopping och så hade jag ju min veteranledsagare och assistent med mig. Det gjorde ju att allt runt omkring flöt på bättre.

Det blir ju en helt annan grej när man har nån som hjälper till att flytta småhinder så man kommer fram, sträcker fram micken till kassabiträdet, knäpper upp knapparna på jeansen man ska prova, leta på prislappen…  En smarrig fikapaus på Espresso hause underlättar ju också.   Emellanåt glömmer jag bort att jag har den där hjälpen av mina ledsagare och att det är just precis sånt här ledsagarservice är till för, så man inte ska isolera sig från att göra de här normala grejerna.

Man måste verkligen akta sig för att fokusera på det jobbiga.

Man blir ju lite glad när man ser att de satt upp taktila skyltar för synskadade utanför alla butiker. Det är synd att butiker bara verkar vilja att alla ska kunna komma in och gå runt inne hos dem. Raka gångar är verkligen underskattade i handeln! Men marieberg som galleria är bra byggt. Inga trappsteg eller kanter. Ljust och lätt att ta dig runt i byggnaden. Bra handikapptoaletter.

Upplyftande!

 

3 svar till “Ledsagad på Marieberg galleria

  1. Blev det några nya byxor då?!

    • Tänk, det blev det! Två par stycken. Nu måste jag bara lura till mig nån som kan lägga upp dem åt mig.

      Jag köpte även en top jag b livit kär i, mörkläggningsgardiner till köket, leggings, senaste Fifa till sven och en ljudbok till ottilia. (När du hör det här ljudet ”pling” ska du vända blad.) Ja, och det viktigaste: en bit mastig cheesecake på espresso house.

  2. Maria Ebbeskog

    Mikrofoner har jag slutat att använda när det gäller att kommunicera med personer i kassan. Jag fick såna hörseltekniska prylar när jag var på AMI . Jag ber de i kassan att skriva till mej. Synd att en del som jobbar i kassan verkar vara analfabeter . Men oftast är det ju bara summan man vill veta och det står ofta på kassa apparaten. Men du kanske ser sämre än vad jag gör ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s