Ny assistent… finns i sjön!

Men, vad töntigt! Fick precis mail från vår sochandläggare om att vi ska få en ny handläggare. Förra gången vi träffade intoducerades hon själv som vår nya handläggare.  Det här blir femte handläggaren vi har. Jag orkar inte sitta och beskriva vår situation från början en gång till!

Åh äh, skit i det. Det är ändå inget jag kan påverka.

Jag har fått en brev med några utvalda ansökningsbrev av mitt assisansbolag. Breven är från kvinnor, mestadels flicksnärtor, som söker jobb som vår assistent. Snacka om udda känsla att läsa någon annans ”personliga brev” och cv. Man har ju själv knopat ihop såna där överpositiva brev och kännt hur löjligt det låter. Jag gillar de korta, raka breven. Där man ändå går en bild av vad det är för person än ordbajsande adjektv som egentligen inte säger så mycket: omtänksam, positiv, flexibel, tävlingsinriktad, uthållig…  Det ger mig ingen bild av personen egentligen. Det ska jag tänka på nästa gång jag själv skriver en ansökan. Nu när jag själv ska sålla mella dessa ansökningarna väljer jag ut dem som verkligen har goda kunskaper i teckenspråk/tss och ber om att få träffa dem. Inte kan man bedöma nån efter ett sånt här bre. Då kanske man väljer bort väldens bästa assistent bara för att hon inte är så bra på att skriva brev. Det vore ju bara tokigt!

2 svar till “Ny assistent… finns i sjön!

  1. Ja det där med cv är inte alltför lätt att knåpa ihop. Du får gärna komma med tips sen när jag ska ut i arbetslivet igen:)

    • Ja, det är inte lätt. Jag jobbar själv med min då jag ska bli anställd. Mycket roligare att läsa andras än att skriva sin egen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s