Uppdateringar och Ci-ljud

Sitter hemma och är sjuk och idag är Ottilia tillbaka på dagis så jag ligger halvliggande i soffan med datorn i knät och fixar till sånt där småtjafs i bloggen som inte funkar ordentligt. Nu syns mitt audiogram där den ska, länkarna går att klicka på och på ”om mig” ligger det faktiskt en kort presentation av mig.

Vill lyfta fram en kul länk som intresserar om man vill förstå mer av CI.  Man kan gå in och lyssna på hur ljud låter genom ett CI. Jag tycker definitivt att min bloggbekant carro ska gå in och lyssna och säga vad hon tror. *Blinkblink.* För resten av er kan jag berätta att carro och jag är bekanta från gymnasiet. Hon opererade in ett hörselimplantat i somras så jag följer henne med järnkoll. Om ett par veckor ska jag och Ottilia åka och hälsa på henne och hennes dotter.  Ska bli kul att de hur tekniken ser ut. Skalen man får se på sjukhuset säger ju inte mycket.  Som synskadad vill man ju se om man ens kan läsa menyerna på dosan man har till och såna grejer

 

Bild: cochlear

Ett svar till “Uppdateringar och Ci-ljud

  1. Hellu kul att du nämner mig i bloggen, like! Jag gick in och lyssnade i länken som du hade lagt upp skillnaden med ”normalt” vs ”ci” ljud. Vet att jag var inne och lyssnade på den sidan eller någon liknande innan operationen, det skrämde mig lite att det lät så robotaktigt.. men vet du.. det är mest de första 10 minuterna och första dan/dagarna sen låter det mer som vanligt.. ja det är klart ( tänker högt).. vissa ljud är fortfarande ovana för mig och låter robotlikt.. Kanske just för att de inte dyker upp lika ofta. Tänk folk som talar.. de flesta låter normalt nu.. folk jag känner och pratar med personligen har sina dialekter och det hörs om de är hesa eller nasala osv. Nu till din fråga.. Ja det låter mer åt det hållet som de har försökt skapa i den länken om hur CI ljud låter.. fast jag tänker inte på det.. som jag skrev.. man vänjer sig så otroligt fort.. jag höll ju tex på att ramla av stolen när jag blev uppkopplad med alla elektroder igång samtidigt, det lät otroligt skränigt och skrapigt och ingenjören lät som en tjej med nasal röst på helium.. helt galet var det! 🙂 Men redan andra dagen när jag träffade han så lät han mer som en man och mera normalt och det var inte alls så där skränigt. Vet att jag tänkte precis när jag hade återfått fattningen,. Fasen ska det låta så här i några månader.. då lär jag få träna hårt med att lära mig höra vad det är jag hör. Lyckligtvis så var det inte riktigt så 🙂 Oj mycket text. Nu blev det mer ett blogginlägg än en kommentar. Hoppas du blev lite kloker iallafall. Blev iallafall sporrad om att blogga om min fjärrkontroll jag har till CI´t Kan ju som så säga, att jag inte tror det inte är några problem rent taktilt. Förklarar närmare i mitt inlägg på bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s