Möte med transportherrar

lMötet med färdtjänsts enhetschef och hennes transportherrar gick lovande tror jag.  Vi får se vad som händer nu. Det var väldigt svårt att inte flyga i luften och explodera över hela konferansbordet emellanåt men det gick hyfsat bra. Min mamma var där och höll mig på marken. Carro var också med och jag hade en skrivtolk.

Det var en stubbe som inte var riktigt klok, resten verkade ganska vettiga och tillmötesgående. Jag hade förberett mig ganska väl med en lista över vad vi funkisföräldrar inte tycker fungerar och vad vi känner måste förändras. Jag hade också med mig information om varför barn ska åka bakåtvända i bil och varför bilbätlesstol behövs som jag min mamma sköt över till enhetschefen när vi pratade om de grejerna.

Vi blev lovade att alla chaufförer ska utbildas i att montera bilbarnstol, att sortimentet av säkerhetsutrustning ska ses över, att chaufförerna ska informeras om att de har en halvtimme extra på sig vid en körning där barn åker med och att ett infornmations blad ska skickas ut. Vi  skadessutom så vara med och kvalitetsäkra informationen som skickas ut. Om allt det här verkligen genomför är vi ju tvärnöjda!

Listan jag hade med mig som underlag och även lämnade ut till de inblandade kan du läsa här!

Vill du ha mer information om barns säkerhet i bil, klicka här!

Se även denna film, den är lite vinklad men ändå väldigt bra.

Ett svar till “Möte med transportherrar

  1. Vad skönt med lite respons, äntligen! Eloge till dig Frida som är en sån tuff brud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s