Om en stackars cheesecake

Idag har jag jobbat min första betalda arbetsdag på Audiologiskt forskningscentrum.  Det kändes jäkligt bra! För att fira det hela stannade jag kvar på lunchen och bjöd på cheesecake. 

Jag, Malin och Ottilia bakade den igår, när ottilia var ledig från dagis. Det fina med cheesecake är att man får banka sönder en massa, massa kex till kakans botten. Ilskterapi för vuxna och kalaskul för barn. Alla älskar vi att förstör saker. Ottilia fick degestivekexen i en påse och en träslev att banka med medan jag och Malin drack kaffe lite fisförnöjt. Skitbra, ändå tills mamsen skulle visa att man även kan banka kexpåsen i bordet några gånger för att verkligen pulvisera innehållet. ”Poff” så sprack hela botten ett stort degistivemoln fyllde köket och regnade ner över mamma och bordet. C r a p !

Receptet var från Per morberg och den mastigaste cheesecaken jag någonsin smakat. 800 g philadelfia var det i den, alltså 4 askar i en vanlig cheesecake. Helt galet! Det blev gott med för mastigt. Trodde inte att det gick att ha för mycket cheese i en cheesecake, men det kunde man visst. Lailas är bättre!

Det var en sån skön dag på jobbet när alla var lite lagom trötta så alla förstklassiga samtalsämnen kommer upp. Som om det gör ondast att föda barn eller skita ut en kokosnöt vilket ledde till att en viss läkare berättade om när han fick operera ut en orreforsvas ur en patient en gång. Med de gänget har jag bestämt mig för att jobba minst ett år till Gött va!!

Ett svar till “Om en stackars cheesecake

  1. Grattis till första ”riktiga” jobbedan!

    Vore förresten väldigt intressant att få höra förklaringen till HUR Orreforsvasen hamnade i den där patienten, egentligen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s