Dag ett avklarad och den nya bilen är inköpt

Jo, det går ganska väl faktiskt. Jag har inte stressat upp mig än direkt. Jag och ottilia förberedde tårtbakningen imorse innan vi väckte sven. Sen gick det en och en halv timme medan han vaknade till liv, bajsade, åt frukost, bajsade och tog på sig kläder. Sen insåg vi att vi nog var tvugna att åka till Göteborg på stört så bakningen fick vänta.

Ottilia sv mer eller mindre hela resan, både dit och hem. Innan vi dog frågade jag sven vad det var för väder ute.  ”Skitgrått.” sa han. ”Underbart!” sa jag och det var verkligen skitgrått. Man skulle kunna tro att man var i Mordor faktiskt. Inte en gnutta solsken som kunde förstöra. Jag kunde sitta och lägga schema i bilen fram tills sista timmen då kom solen fram.

Åt på Max och gled sen in hos bilhandlarn i Mölndal. Satte skygglappar när vi passerade alla fina bilmärken som kostar för mycket tills vi kom till v å r bil. Dacia Logan

Jo, det är en budgetbil och det syns när man sitter i den. Vi har köpt valt de flesta tillbehör så att den är utrustad som en modern bil men den liknar snarare en bil från 2001. Inte jätteupphetsande, MEN den har en snygge färgen och det är väl egentligen det viktigaste va?

Fast vi köper det egentligen pga bagageutrymmet. Vi behöver ett bamsestort sådant och den här bilen får v70 att kännas som en halvkombi. Så stor och präktig är den. Vi var först inne på en volvo när vi skulle skaffa bil men det visade sig att volvos låter som jordens undergång på hörselslingan. Lagom kul. Det va därför vi ”provkörde” den här idag för att kolla om de elektriska tillvalen vi gjort störde slingan men icke. Vi körde ut på parkeringen och sen tillbaka igen. Done! No problemos. Mer behöver vi inte krångla för vi har redan provkört en outrustad modell i örebro. Vi får hämta vår älskling om någon vecka.

På hemvägen somnade jag sött. Vaknade när Ottilia var arg på pappa för att han kört förbi en glasskiosk som bara hon kunde se. Hon krävde att han skulle vända tillbaka. Sven förklarade för mig och jag stirrad ut i mörkret och undrade om nån ser  nåt alls i mörkret. Vi lyckades stanna vid en vägkrog för en kisspaus. Ottilia fick sig en glass och lekte i lekrummet medan  föräldrar köpte sig lite vatten med svag kaffesmak. Hemma hos min pappa fick vi sen riktig mat, riktig service och framförallt riktigt kaffe.

Vi var hemma vi åttatiden tror jag.  Jag bakade mina förgrömmade tårtbottnar med lite hjälp från sven. Får dock fortsätta imorgon för äggen tog slut. Shit happens.

Det harvarit en rätt mysig dag. Resan gick ju bra. med lite benövningar klarade jag mig ifrån svåra smärtor även om det visst gjort lite ont. Tjejen som skulle komma imorgon och köpa vår gamla bil sket i att komma igen. Den här gången hade hon i alla fall vett att ring och berätta det. Nu kan vi koncentrera oss på tårtor och pappor imorgon. 

Nu ska jag bara innerligt be till gud att ottilia sover hela natten trots att hon sovit typ hela dan. Pleasepleasepleasepleaseplease!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s