BUUUU för hastigt sämre hörsel!

Okej, nu till något som känns lite mindre kul. Jag har börjat höra sämre på vänster öra. Förra veckan trodde jag att det var något fel på hörapparaten då det plötsligt lät väldigt burkigt och lågt i den. (Hörapparaterna får alltid skulden) På jourmottagningen trodde de att det var fukt, rengjorde och bytte ut alla fuktfilter, slangar och annat jox som fukten kan fastna i. Men det var inget fel på den. Till slut provade jag att byta plats på hörapparaterna men det var fortfarande vänster som lät konstigt så då förstod jag att det inte var hörapparaten det var fel på trots att jag fått öronen undersökta två dar i rad. Det var bara att göra ett hörseltest. Min kollega Jennie hjälpte mig med det på jobbet nästa dag så jag fick det bekräftat.  På vänster sidan hade det sjunkit nästan 9 db. Jag var på väg att deppa ihop totalt men en annan kollega förklarade att det kanske inte var permanent utan kunde vara trumpeten i örat som svullnat igen av alla förkylningar jag haft. Hon gav mig rådet att spraya ordentligt med nässpray i helgen. Då kände mig lugnare.

Under helgen har jag lagt alla rädslor åt sidan och sprayat hysteriskt mycket nässpray i näsan.  Jag är mer rädd för förlorad hörsel än att överdosera nässpray så jag har sprayat och sprayat och sprayat men det har inte hjälpt ett skit.  Nu är jag tillbaka från en rolig helg och börjar tro att det nog inte är någon trumpet som försöker blåsa mig på min hörsel utan min vanliga gamla hörselskada. Läskigt att det kan gå så här fort. Alltid när min hörsel tidigare blivit sämre har den åtminstone blivit sakta och försiktigt sämre på ett väldigt pålitligt vis.  Aja, imorgon har min audionom klämt in en akuttid åt mig så jag får rätsida på det. Känns tufft men så länge inte högerörat försöker göra samma manöver så klarar jag nog det här också. Jag ska ju trots allt opereras inom några månader. Då  ryker hörseln ändå.

Jag frågade Matilda på vägen hem igår om det märkts i helgen att jag hör sämre och tyckte hon hade märkts väldigt mycket.  Jag har förövrigt skrikit mycket i helgen då jag inte hört min egen röst. Både Tess och syster har konstant tecknat till mig att prata lägre.  De har gjort det på ett väldigt snällt sätt så jag inte känt mig generad. Jag är lite hes nu dock och har ont i halsen. Ops

Men men, lite surt är det ju helt klart och jag har aldrig varit så besviken på nässpray i hela mitt liv! Buuuuu för nässpray!

Jan Stenmark

7 svar till “BUUUU för hastigt sämre hörsel!

 1. Tack för att du delar med dig av sånt som händer i ditt liv. Du är en härlig tjej som jag beundrar(man kan inte göra annat)! Jäkla Nässpray!!! Kram

 2. Hej. Låter som du har haft en toppenhelg!
  Men vad tråkigt att din hörsel har blivit sämre, vilken tur att det inte är många månader kvar tills du ska få operera dig.
  Skönt att du har fått assistans beviljad också.
  Jag måste ta och blogga snart också men den här hösten har inte riktigt varit min höst, varit sjuk mycket, men jag hör mycket bättre nu och det är underbart! Ha det så gott. Kram

  • Nej, det har gått mycket basiller den här hösten. Du har varit riktigt illa drabbad. Ottilia har för närvarande både ögonfluss och öroninflammation. Om några dagar har hon nog smittat oss igen.

   • Ja en massa människor har åkt på både det ena och det andra. Nä fy vad träligt stackars Ottilia, hoppas hon friskar på sig fort och att ni slipper bacillerna. Krya på na, Felicia hälsar!

 3. Nässpray är så himla töntigt! Ska vi stämma dom som ligger bakom Nezeril? Har du fått någon förklaring (eller ännu bättre – dina 9 dB tillbaka?!). Annars får vi teckna ihärdigare, superbra ju att vi kan! Stor kram!

 4. Ping: En lugn morgon med tillbakablickar | Livet med tre sinnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s