Badsugen

I går var det en kanondag. Idag är det lite trist. Sven och hans syrror är iväg med ungarna och badar. Jag vågade inte följa för jag har ingen assistent på dan idag. Jag behöver hjälp med det mesta om jag ska bada i ett vanligt badhus. Jag vet inte om jag är mest rädd för att klara alla fysiska ansträgningar eller att göra det utan att kunna höra nåt. Nä, jag gjorde rätt val i att stanna hemma. Nu får jag påminna mig själv om det. Jag får åka iväg och bada en annan dag, när jag har en assistent till hands.

Det svider lite bitterljuvt när jag tänker på hur problemlöst det var att bada i Thailand där det fanns en anpassad pool med sluttande mark ner i poolen. samt tillhörande rullstol. Jag saknar tolkassistenten som förmedlade allt jag inte hörde eller såg med visuella tecken.

Det var inte länge sen jag var och badade.I måndags började jag min vattengymnastik på vuxenhab. Deprimerande där var rullstolen man fick använda istället för sin egen. Blå, hård plast och hål för rumpan. Och my good, jag förflyttar mig med hjälp av en toalett. Nästa gång ska jag fråga om jag kan använda min egen. Nåt kul med vuxenhabs pool är i alla fall att de har grymma lyftanorningar så man kan gunga ner lite härligt, hängande i kran som styrs med en fjärrkontroll. Skönt att slippa trappen. Jo, det var kul! Synd att man inte får leka med den.

I sommar ska jag nog besöka sommarland när vi är i leksand på FSDBs familjevecka. Sommarland har asfalterade gångar upp till de flesta av sina vattenrutchbanor. Jag var där för ett par år sen och hade riktigt kul. Ett gäng dövblinda damer som skulle prova varenda bana minst två gånger. Oh ja, det ser jag fram emot att göra om. KAWABUNGA!

20120316-133639.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s