Provrullat

Vem hade kunnat ana att det skulle vara så slitigt att prova ut en rullstol! Jag provskörde 6-7 stycken olika stolar tror jag. Det kändes som om jag hade två väldigt bra representanter från centrum för hjälpmedel. Dels var det min gamla sjukgymnast som nu börjat jobba där och så var det en arbetsterapeut som var väldigt rak men trevlig. Hon var själv rullstolsanvändare så därför kände jag att jag fick förtroende för henne. Egen erfarenhet slår högre än utbildning faktiskt.

Som förväntat vill de helst att man ska ha en panthera, inte för att den är billigare utan för att det är deras standardmärke så de flesta som jobbar med rullstolar kan dem väldigt bra. Om ens stol skulle gå sönder så finns de flesta reservdelarna redan inne på lager. Jag fick också provsitta en quickie helium som är lite flashigare och man kan göra fler inställningar. De vill förstås att man ska prova panthera först vilket passar mig bra för om man kontaktar quickie kan man få låna en stol en vecka och provanvända. Jag tänker alltså prova båda och sen får vi se.

Efter utprovningen igår som varade 2½ timme fick jag väldigt, väldigt ont. Jag låg nerbäddad i soffan resten av dan. Det gör fortfarande ont och det känns som omjag har fötterna nedstuckna i en isvak. Det känns skönt ändå att jag stod ut och genomförde hela provningen. Om jag fått avbryta hade det ju tagit några veckor innan jag fick komma tillbaka och fortsätta. Nu kan de beställa en stol inför nästa provning som jag då kan få med mig hem. Förhoppningsvis har jag en stol innan sommarn.

Stolen jag valde att prova kan ni tjuvkika på här:
http://www.panthera.se/panthera/products/S2_swing.htm

Stolen jag tänkt prova från quickie kan man spana på här:
http://www.heliummobility.eu/sv/index.asp?locale=sv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s