Pling plong… pling plong.

Att ha assistans funkar väldigt bra för mig. Det har gjort mitt liv mycket mer hanterbart och trevligt. Det var inte helt lätt att vänja sig vid att ta hjälp med allt när man inte är van. Inte lätt till en början innan man vet hur man vill ha hjälpen. Ovant att helt plötsligt ha en utböling i sitt hem för jämnan. Inte för nån i familjen. När man väl hittat rätt personer för jobbet, ett bra schema och en rak kommunikation är det världens bästa hjälpinsats.

För mig, Sven och Ottilia är det viktigt att vi ändå får ha ett ostört familjeliv. Att vi får vara bara vi när assistenten inte aktivt behövs men att sven då inte alltid måste ta över assistansrollen utan att assistenten kan finnas in närheten att hjälpa till vid behov. Som när vi äter till exempel. Då brukar assistenten hjälpa mig lägga upp maten och skära den. Sen behöver hon inte sitta med vid bordet. Hon kan få slappa i vardagsrummet en stund. När jag behöver hjälp igen brukar jag ropa på henne, men det känns mindre trevligt att sitta och vråla vid matbordet. Inte direkt vad mamma lärde en. Då behöver man något som brukar kallas för assistansknapp. En dosa med en knapp på. När brukaren tycker på knappen går det en signal till assistentens mottagare. En sån skulle man ju vilja ha. Bara ett problem. Mitt assistanskonto ligger på väldigt mycket minus och sådana här saker delar inte centrum för hjälpmedel ut som smågodis. Att köpa en kostar flera tusen.

Härom dan kom jag dock på en skitbra lösning. Jag åkte till Clas Ohlson och köpte en trådlös dörrklocka för 99 kr. Känner mig mycket nöjd med den budgetlösningen. Oh yeh!

20120403-120850.jpg

Ett svar till “Pling plong… pling plong.

  1. Anna Martinson

    Du är verkligen en problemlösare! Dörrklocka vid matbordet är ju genialt och tydligen ”lowbudget”. Önskar dig och familjen en GLAD PÅSK!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s