Att plötsligt se sjuk ut

Nu har jag fått min nya rullstol. Jag har längtat efter den jättemycket men nu när den står här hemma känns det konstigt. Jag vill knappt titta på den just nu och vill samtidigt ge mig själv en örfil för att jag känner så. Men vaddå, jag vet att det är en process man går igenom med nya hjälpmedel.

Nu har jag till slut alltså en rullstol som verkligen är en rullstol. Inte en vikbar rullstol som är tänkt att bli körd i när man inte ska långa sträckor och inte kan använda elmoppen utan en rullstol som används till vardags.  Det är en tanke att vänja sig vid.

Egentligen har jag kännt mig positivt inställd till det här.  Jag har fått några klantiga kommentarer och frågor om rullstolen som den där chauffören som helt plötsligt tyckte jag såg så sjuk ut bara för att jag reste i rullstolen. Jag vill säga att rullstolen betyder inte att jag plötsligt blivit sämre utan att jag plötsligt bestämt mig för att jag inte vill lägga så mycket energi och smärta på att orka gå som jag gjort det senaste året. Jag har annat att orka med också som känns viktigare. 

Jag vill verkligen känna så och nu tittar jag på rullstolen och känner att jag i den plötsligt ser så väldigt sjuk ut. Bara för att det inte är en kryssfälld rullstol. (Kryssfälld = vikbar rullstol som skrivs ut till till pensionärer och personer som inte använder sin rullstol så ofta och därför vill kunna packa undan den.)

Min plan nu är att jag ska använda mitt lilla synfält till att inte se stolen en stund tills det är dags att ta den ut för spinn.

5 svar till “Att plötsligt se sjuk ut

  1. Är det den som du ska ha permanent? Eller är den bara på test för att du ska känna om den är bra?
    Är den permanent så ta en bra titt på den, du måste ju bestämma dig för hur den ska pimpas!! 🙂

  2. Dumma oförstående människors kommentarer kan ibland få den gladaste ur balans. Det har jag tyvärr också erfarenhet av… =/
    Tänk så här istället: Ju mer du använder den nya rullstolen, desto mer kommer du att orka och vilja. Därmed kommer du att se allt piggare ut! Framför allt kommer du att känna dig piggare! =)

    Kram! // Tina i Hbg

  3. … Och orka leka mer med mig. ❤

  4. Jag vet väldigt många i rullstol som ser betydligt friskare ut än helt ”normala” gångare! 🙂 Rullstolen ska aldrig dölja personen i den,men är ändå möjligheternas redskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s