Maskinens fel, inte mitt!!

Den senaste tiden har drabbats av den där viljan att fixa nåt. Klara nåt. En fysisk bedrift. En släng av ”kan-själv-feber”. Då blir självförtroendet också plötsligt väldigt skört. Det är väldigt jobbigt att inte klara saker själv helt plötsligt. Det är inte så att jag är ledsen över vad jag inte klarar, jag kan bara inte acceptera det. Jag måste hitta nåt jag inte tror att jag klarar, och klara det. Även om assistenten hjälper mig räknar jag det som MIN bedrift. Jag fick en fixidé om att jag, Sven och assistenten skulle bygga staket till altan själva. Min pappa sa till mig att lägga ner. Det älskar jag honom för. Vem som helst fattar ju att det var en urkorkad idé. Mina andra hetsiga planer om stockholmsresor, renovera kökssoffa, rensa förrådet, måla om köket och alla andra idéer som drabbat mig har jag också efter lite klok självinsikt lagt åt sidan. Man kan inte göra allt på en gång. En sak i taget, lilla vän. Jag vet egentligen vad jag klarar och vad jag bör undvika.

Okej, mitt sladdhus var en sån grej jag genomförde men sen tittade jag på den och tänkte. Några hål i en snygg kartong är ingen riktig bedrift. Det mättar inte mitt lilla monster. Idag hade vi fixardag. Då tog jag mig an ett projekt jag velat göra länge: sy med symaskin. När jag sökte assistans fick jag ange om det var något fritidsintresse jag skulle göra men inte klara utan assistans. Jag sa att jag skulle vilja rida och prova att sy med symaskin igen. Så, idag lånade jag en jättegammal Husqvarna för att ta mig an draperierna i sovrummet och sy om dem lite. Det gick bra, med assistentens hjälp sydde jag hela dan. Vi blev nästan klara. Petra, min assistent tittade på sömmarna och sa ”Vad sjukt fult det blev!” Hon har helt rätt för den gamla symaskinen var helt hopplös. Jag är ändå helt sjukt nöjd för det var maskinens fel inte mitt. Jag gjorde det bra.

Såg en bra chickflick ikväll: The jane austen-bookclub. Good shit!

Ett svar till “Maskinens fel, inte mitt!!

  1. Anna Marrtinson

    Visst vill man kunna själv. Det är jobbigt att behöva lägga saker/projekt åt sidan för att man inte kan…Kul att det blev en ”långtur” med symaskinen:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s