Morgonmyser och resefantiserar

bvJag sitter här på morgonkvisten och småmyser. Vi fick till en mysig filmkväll igår, jag och Sven. Härligt att bara slappa ihop.

Jag vaknade i ett varmt sovrum imorse. Det var väldigt skönt. Jag hade inte alls lika ont som jag haft tidigare mornar. Jag blir ressugen. För att klara av den långa svenska vintern brukar vi försöka åka utomland i mitten av den. Förra gången spenderade vi en hel månad i Thailand på Garden hills. Det var helt underbart. Minnena värmer fortfarande. Läs mer här. I år har min läkare ansökt om att jag ska få åka till Vintersol. Det är ett rehabiloiteringscenter för neurologisk sjuka på Teneriffa. I så fall blir jag där nån månad och då kommer Sven och Ottilia ner ett par veckor och semestrar. Det är inte så stor chans att jag får komma dit dock. Då är planen att vi sticker iväg på en familjesemester. Jag sneglar lite drömmande på flygresor till Indien. Det vore ju sjuuukt spännande. Jag har alltid velat åka dit och det är kul att fantisera lite. Sven blir skitnervös när han ser flygpriserna på skärmen så det är bäst att inte titta för länge.

Jag vet ju att det finns folk som liksom jag har någon sjukdom som gör att de inte klarar den kalla vintern och att de då bor flera månader utomlands. Hur sjutton fixar de det? Hur kan de vara borta från jobbet halva året? Hur blir det med barnens skolgång? Men de kanske varken jobbar eller har familj. Jag skulle inte vilja sitta vid en pool flera månader i sträck, men det säker är himmelriket för nån annan. Jag blir rastlös efter två dagar. Inte skulle jag vilja ha min man som assistent flera månader i sträck eller hemundervisa mitt barn heller. Inte skulle jag vilja vara utan den den svenska sjukvården så länge? Jag vet inte hur folk får det att funka, såvida de inte är snorrika eller har ett jobba de kan utför där de är. Det vore intressant att höra.

20120916-113550.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s