En osäker vandringskäpp

Idag kom jag till jobbet med en tanke i bakhuvudet. Om några veckor har jag ett drivaggregat på den här rullstolen så blir det lättare att ta sig framåt och jag behöver inte lika mycket hjälp. Det har blivit ett mantra som fungerar som en vandringskäpp dagen lång, så också just nu när jag ligger i soffan och det värker i armarna. Det ska jag se till att sluta med på stört. (Vaaa?) Jo, jag får omedvetet för mig att jag genom att kunna ändra på en sak kan få allt att bli bra på stört.  Sen blir jag, när jag väl fått min rullstols drivaggregat, totalt deprimerad. Det har jag inte alls nån lust med. Cut it out! Riktigt schysst ska det bli att inte behöva be kollegerna köra mig till fikarummet ändå.

Igår åt jag soppa med sked för första gången på… jag vet inte hur länge. De senaste åren har jag druckit soppa ur kopp. Det funkar ju, men är bara inte riktigt lika gott. Jag har en fixidé om att jag vill äta själv utan hjälp men det händer emellanåt att assistenten får hålla i mina armar för att jag ska kunna hålla en mugg utan att kaffet skvätter över soffan eller för att ta en gaffel till munnen utan att hugga mig själv i läppen. Igår ville jag banne mig äta soppa the old fashion way och tog assistentens hjälp vid köksbordet. Det gick finfint. Blomkålssoppa med ägghalvor smakar bäst från en sked.

Jag fick förövrigt svar angående min läkares ansökan om att skicka mig till Vintersol, rehabiliteringscentret på Teneriffa. Landstinget gav mig avslag. Trist, men det får bli en familjesemester till varmare breddgrader istället. Jag har ingen större lust att planera resa nu men när jag kommit över att jag snuvats på en månads intensivtrehabilitering och inte har så förbaskat ont är jag nog mer sugen på att planera resa.

Puh,  jag försöker verkligen vara glad och ärtig men skit vad deppig jag känner mig. Det går hand i hand med smärtan som vanligt.  😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s