I natt jag drömde…

… en sån där dröm som gjorde mig riktigt pissförbannad. Jag var i en mataffär och gick runt med min kundvagn. Ja, jag gick, såg och hörde utan problem. Med mig hade jag min man och min bonusmamma Annsan. I drömmen var hon dock den mest elaka styvmor man kan tänka sig för allt jag lade ner i min korg var FEEEEL!  Hon gnällde och skällde på mina val av matvaror. Allt jag lade ner var dåligt för Ottilia, onödigt dyrt eller dåligt val. Jag bytte inte ut varorna utan behöll trotsigt de jag valt, samtidigt sneglade jag på Annsans vagn och såg hur mycket trevligare och bättre hennes varor var. Om jag lade tillbaka en endaste grej skulle det betyda att jag medgav att jag inte var kompetent att köpa rätt mat till min egen familj. Sven var också med oss och handlade, men vi såg honom inte så mycket. Han irrade runt butiken och dök ibland bara upp för dra en djup suck, titta ner i min vagn och peka ut en vara som han tyckte var så totalt onödig att köpa. ”Varför ska vi ha RÖDLÖK? Varför?”
Jag vaknar upp redo att strypa både två med vardera hand.

Drömmen handlar väl förstås om det där med att man ska ta en massa vuxna och viktiga beslut här i livet utan att man har ett dugg aning om vad man vill eller behöver. Viljan att göra på ett vis men samtidigt inte veta om det inte håller i hela vägen. Hur man mår om ett år. Det är som att bygga med lego i mörker. Ångesten rider en och säger ”Du klarar det inte. Snart klappar du ihop, lilla vän!”  Screw you!
Aja, var gör man? Man tar på skygglapparna en stund så man kan få njuta av den där röda lilla rutan man står i just nu. Unna sig själv att känna lyckan över det man har just nu, för jag är lycklig. Lycklig över mitt fina barn, kär i min man, nöjd med mitt jobb och jag trivs i mitt hem. Samtidigt vet jag att behöver ordna inför framtiden. Om jag ska bygga med lego får jag väl ta hjälp av nån som ser bättre än jag i mörker. Whatever.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s