Reset!

Vi har spenderat tredje advent hemma i lugnan ro. Jag har legat i bedrest och brottats med att tränga bort lusten till att göra pepparkakshus, julpynta och snickra. Jo, vi har gammelmormors gamla kökssoffa i köket som står är ganska förfallen och medfaren men oh så vacker. Den har stått där ett par veckor nu och tar upp plats så jag inte kommer fram. Vi börjar bli lite galna på den. Det är inte direkt så man bara bankar på. Den gör sven nervös men han kämpar på.

Vi spelat spel, myst i soffan och ätit rester från julbordet. Sven och Ottilia var ute och byggde snögubbe. Jag deltog från insidan av köksfönstret. Medan jag sov lunch gjorde de en snölykta på altanen och överraskade mig. ❤ Det svider till att veta att jag aldrig kommer kunna vara med där ute och göra sånt med ottilia. Men jag kan göra så mycket annat med mitt barn. Sådana här dagar när jag måste vila är det jobbigt att sitta bredvid och inte få göra själv. Jag vill knuffa bort sven från soffan och hamra själv. Jag hamrade lite på den idag men fick ont nästan direkt. Då blir jag sur istället.

Samtidigt har det varit skönt att vila. Behövligt och helt rätt. I morgon ska jag ta assistenten till hjälp och röja lite. Jag ska också låta henne släpa in jullådorna så vi kan ställa ut lite tomtar och krafs. Jag ska skicka iväg henne till affären och köra apelsiner och nejlikor att sticka in i skalet. Åh, det doftar så gott. Sen ska vi åka iväg och handla de sista julklapparna.
Mmm näää, jag vet, det är inte trolig att jag orkar allt det där men jag kan inte låta bli att tänka som om jag skulle det.

Natti natti!

20121216-213522.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s