Årskrönika…

… borde vi alla skriva oss en egen. Se tillbaka på året och vad det gav oss och eftertanke deffiniera våra förhoppningar för det nya.

För ett år sen var mina väskor packade. Vi firade nyåret i goda vänners lag och reste två dagar senare till Thailand där vi bosatte oss en månad. Vilken grej det var att göra det som  en familj. Det känns som en evighet sen. Hände det verkligen på riktigt?

2012 kommer alltid att vara det där året då jag blev rullstolsanvändare till vardags. Jag kommer alltid minnas att jag inte orkade gå mer. Att jag blev en flicka i en rullstol och att det kändes förjävligt men samtidigt väldigt skönt. Det var också året då jag lyckades tjata till mig ett drivaggregat vilket fick rullstolen att kännas som en kompis igen.
20121206-172214.jpg2012 var ett år då varken min hörsel eller syn försämrades. Sådana småsaker glömmer man lätt.
2012 kommer alltid att vara det där året då jag mitt nydöva öra opererades och ersattes av ett darth vader-öra. Operationen var en piece of cake men att orka använda det kämpar jag fortfarande med. När jag väl lyckas ha ljudprocessorn på utan att få migränkänslor tycker jag att ljudet är bra. Blir 2013 året då jag lyckas bättre? Då jag lyssnar på musik igen och faktiskt njuter av det? Vi kan ju alltid hoppas.
2012  var det där året då jag fick en iPad helt gratis när jag deltog i en internettävling och vann. 2013 får bli det året jag provar ut ett anpassat tangentbord så jag kan använda den fullt ut.
2012 kommer alltid att vara det där året då jag plötsligt blev föreningsaktiv. Jag valdes in i styrelsen för FSDBs familjesektion och jag startade en förening för funkisföräldrar tillsammans med mina vänner.  Det har varit skoj men jag önskar att jag haft mer tid att lägga på det.

2011 var ett år på jag kämpade mycket.2012 blev ett år då jag accepterade en hel del.
Nu när jag vant mig vid rullstol och assistans, kanske jag kan få fokusera på helt andra utmaningar. Jag fortsätter förstås kämpa med teckenspråk och ljudträning, men utöver det. Mina funktionshinder får inte utgöra hela jag. Konceptet av personen Frida måste få handla om mer än det. Jag vill helt klart utveckla min blogg och jag vill skriva mer. Några noveller vore kul, eller kanske en bok. Under 2013 lovar jag mig själv att jag ska ta mig tid att skriva något riktigt bra.

Gott nytt år, folk!

 

2 svar till “Årskrönika…

  1. Du är värd ett häftigt, vänligt 2013!
    Jag tycker du är fantastisk på att skriva och att göra så mycket. Jag som inte behöver lägga energi på sånt som du måste får rent av dåligt samvete för att jag inte gör mera med min tid. Kramar

  2. Jag har följt din blogg och blir imponerad av att du är så ärlig och öppen samt att du beskriver dina bekymmer och framgångar så målande. Fortsätt på den vägen.
    Gott Nytt År
    /Bengt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s