En långpromenad

Att vara på semester är frihet. Underbart att rulla längs stanndpromenaden och känna havsvinden smeka kinderna. Utomordentligt att ta en tre-timmars-tupplur på solterassen och vakna solkysst med en röd ton. Fantastico att göra precis vad man vill med sällskap av de där goa fillurerna man kallar man och barn. Men att leva kostar. När man är hemma i sitt bekväma inomhus och innte kan göra så mycket för att man inte kan gå ut får man inte så ont, men det får man när man lever livet på playan. Igår tog vi en fantastisk lång promenad bort till Las Americas. Shoppade, tittade på omgivningen, åt gott och hade det toppen. Ottilia fick göra rastaflätor. Hennes hår är totalt ostyrligt här. Frisören på hotellet ville ha 45 euro (ca drygt 400 sek) för frisören och vi sa nej. Hon påstod att det var samma pris nere vid stranden men vi tyckte inte att det var värt det. Nu betalade vi 15 euro. Lite mer okej för att slippa tårar, skrik och jordens undergång var gång håret ska tvättas den kommande veckan.

Det var en perfekt dag för att promenera. Molnigt och fint. Jag kunde se mycket omkring mig. Vi varvade lek och vuxentråkigt ( Ottilias ord) på bästa sätt. Påstridiga, förbipasserande försäljare borde dock få dödsstraff när de slänger en hemsk blinkande leksak i Ottilias knä och sen försöker ta betalt samtidigt som Ottilia gråter att hon alltid önskat sig ett blinkande trollspö. Om den inte blinkat så hysteriskt hade hon fått den men nu blev det istället 10 minuters skrikgråt och besvikelse.
Klockan nio på kvällen var vi alla helt slut och letade på en taxiplats. Där ringde de ett samtal och 4 minuter senare kom en specialtransport med texten”taxi for everyone!” på. Den hade en utfällbar ramp till baggageluckan och en trevlig chaufför. Min stol spändes fast ordentligt. När jag frågade efter bälte pekade han på ett handtag i taket som jag fick hålla mig i. Jaha ja, tack. Ottilia satt säkert på den uppblåsbara bilkudden vi skaffat inför resan. Mycket bra köp. Min erfarenhet av chafförer i den här delen av världen är att de kör som biltjuvar men den här chauffören körde lugnt och försiktigt. Resan kostade inte mer än en vanlig taxi. Vi var väldigt nöjda.

Idag lever jag med följderna av gårdagen glädje och bravader. Varenda rörelse kostar smärta och energi. Kämpigt men jag vet att det går över. Jag har lätt till tårarna och vill mest bara ligga under täcket. Att unna sig det en dag är väl semester det med. Assistenten har ledigt, men hjälper mig ändå med massage och stretching. I eftermiddag kommer alla barnaktiviteter igång. Kanske är jag piggare då. Än så länge har jag den hostiga lilldamens sällskap här i sängen. Hon är nybadad och tittar på spansk barnTV.

20130204-123958.jpg

20130204-124016.jpg

20130204-124038.jpg

20130204-124052.jpg

20130204-124116.jpg

<a href="

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s