Intensivt, smidigt, storartat

Wow, vilken dag! Jag befinner mig nu på FSDBs kongress. 06.55 i morse tog jag och min assistent Elin flyger till Malmö. Jag vågade inte riktigt ta tåget hit för jag vet att jag får ont i benen av att sitta länge och då finns ju en risk att jag när jag väl kommer fram inte klarar av att delta. På hemvägen kommer vi prova på nattåg med liggvagn. Båda alternativen var faktiskt billigare än att åka vanligt tåg dagtid så det var ju bra.
Som sagt så åkte vi 06.55 och var framme en timme senare. Det var väldigt smidigt. Flygplanet var pyttelitet. 19 sittplatser. Det kändes helt klar som att komma till ett annat land när man kom med flyg och alla pratade ett annat språk. Nån sa att skånska är svenska men jag tror inte riktigt på dem. Vi tog bussen in till stan, promenerade till hotellet och lämnade våra väskor. Sedan hade vi sju och en halv timme kvar tills kongressen skulle börja.

Vi började med en utflykt till Arlöv där det finns en LCHF handelsbod och café. Vi handlade massa gott och åt lunch. Lunchpajen var mums men efterrätten väldigt tråkig. Att åka stadsbussar i Malmö gick himla bra förutom en liten detalj. De hade endast plats för en rullstol eller barnvagn och det var många bebisar ute och åkte idag. Vi stod strandade ute i Arlöv ett tag innan vi fick kliva på en buss. Vi pressade ihop oss med barnvagnen som stått strandad på samma hållplats och bad till gud att chauffören inte skulle slänga av oss.

Vi kom tillbaka till hotellet i lagom tid till en tupplur innan vi begav oss ut på en shoppingtur. En blus till mig och en present till Ottilia.
Sen började kongressens uppvärmningskväll med middag, information och kära återseenden.

Nu helt slut. Dags att so…zzzz…

2 svar till “Intensivt, smidigt, storartat

  1. Njae… Skånska är en sorts svenska, men en mycket finare sort, eftersom vi har vissa inslag av ord som är en rest från tiden då vi var danskar för inte så himla längesen, vet du. En tid vi ofta är mycket stolta över. Fast, det är klart, det är STOR skillnad på skånska och skånska också. Malmöitiska tex har tom jag som Helsingborgare svårt att förstå. Hahaha! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s