Ny kris, bekant scenario

I måndags skulle den nya ordinarie assistenten börjat jobbat. I söndags kontaktade arbetsledaren henne för att be henne stanna lite längre ett pass.Då kom det fram att nya tjejen kontaktat mitt assistansbolag tidigare i veckan och tackat nej till jobbet.  Wha wha wha what?!?

Mitt assistansbolag och den nya tjejer säger att det gått till på helt olika vis. Det blev droppen som fick bägaren att rinna över för arbetsledaren och nu sjukskrivits en månad för utbrändhet. Mitt queenbee! Det känns förjävligt att hon mår så dåligt. Det känns hemskt att hon jobbat så hårt att hon bränt ut sig för att hjälpa mig. Hon är en av mina bästa vänner. Det känns helt sjukt att vi plötsligt står här igen och bara har 1/3 av personalstyrkan… igen.

Jag fick något med mig från förra gången i alla fall, förra krisen. Två nya vikarier fick jag och lite erfarenhet. Nu vet jag vad jag ska förbereda mig på och tror att jag kan hantera det lite lättare. Sedan, någon dag får jag fundera på varför den här skiten tycks upprepa sig. Vad det är som behöver förändras… men det får bli en helt annan historia. Själv ska jag tillbaka till jobbet imorgon efter att ha hållit mig hemma i början av veckan så jag inte smittar magsjukan vidare. Jag har hört att det är en bra dag att återkomma för att det kommer bjudas på tårta. Det är ju inte mer än rätt att man ska ha lite tur ibland också.

2 svar till “Ny kris, bekant scenario

 1. Maria Ebbeskog

  Konstigt att hon jobbar så hårt att hon blir sjuk? Har hon hjälpt dej att flytta eller nåt sånt ? Måste du utbilda dina assistenter? Jag hade en dövblind kompis. Hon behövde inte utbilda sina assistenter. Men hon hade inte hjälp av ett assistansbolag. Jag hade assistans en gång. Det funkade inte så bra. Vi pratade mest om vad vi skulle göra. Hon ville inte hjälpa mej med allt heller. Hon ville inte följa med på komvux och tolka. Nu har jag ingen assistent alls och jag klarar mej bra ändå. Man får hålla sej till sin egen sort. Jag går ibland till DBA Dövblindas aktivitetshus.

  • Hon jobbade på tok för mycket övertid.

   Vanligen brukar nya assistenter ”skolas in” av en van assistent under en halv dag ungefär. Då får de lära sig allt de behöver veta.

   Tråkigt att du inte fick den hjälpen du behövde via assistans. En assistent är ju inte samma sak som en tolk, även om det ibland kan ingå i deras arbetsuppgifter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s