Modelltävling

IMG_4459Mariebergs Galleria har en modelltävling och jag har anmält mig som modell. Om jag går till final ser jag det som ett bra tillfälle att slå ett slag för tillgänglighet och att funktionshindrade borde synas i mer positiva sammanhang i media. Nyheter där funktionshindrade lyfts fram är alltid förbannat tragiska. Jag ser även mitt tävlingsbidrag som en motprotestest endast vissa människor tillåts hylla och vara stolta över sig själva offentligt. Man ska vara stolt och våga visa sig själv, men bara om man är vit, vacker, kvinna och hårlös. Vi med funktionsnedsättningar får sällan lyfta fram oss själva på det viset. Så, jag tar mina hörapparater, synhjälpmedel och rullstol och ställer upp i tävlingen!

Det är väldigt spännande för jag har redan tagit mig in på top 10 Finalisterna ska gå i en modeshow på en catwalk och först nu har jag börjat tänka på svårigheterna att som synskadad rulla runt på ett podium. Hahaha, blir spännande. 

IMG_4418För att rösta klickar man här.  Sedan klickar man på det lilla hjärtat mitt i bild.
När man klickar på den röstar man på mig och delar information om tävlingen på Facebook. Det som delas på Facebook kan man ju radera i efterhand om man inte vill ha det i sin tidslinje.

Länkar väl värda att läsa:
http://dhr.se/tisdagsaktionen
http://dhr.se/blog/nyheter/fns-overvakningskommitte-kritiserar-sverige
Amra Hamrs blogginlägg
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article18765581.ab

 

20 svar till “Modelltävling

 1. Så tufft att söka! Hoppas du vinner!

 2. Så jäkla tufft! Du anar inte hur mycket du behövs, röstar på dig! Låt inget stoppa dig!

 3. Heja dig!! Jag har röstat och delat!! 🙂

 4. Röstat! Första gången jag röstar i nåt sånt, men du har så rätt i att vi måste protestera mot (bland annat) funktionalitetsnormen. Bläddrade igenom många bidrag och du känns som en värdig vinnaren oavsett anledning till varför man röstar. Lycka till!

 5. Självklart ska du vinna! Har delat detta på min Facebook!!!!! LYCKA TILL!

 6. Jag tycker att det är lite tragiskt att du kan/kommer förstöra någons dröm att vara med på en mode visning genom att utnyttja folks empati för rörelseförhindrade. Ska jag söka folks empati om jag vore för fet för att bli fotbollsspelare?

  Du är säkert en underbar människa men det ger dig inte rätten att utnyttja folks empati för din egna vinst.

  Fråga dig själv denna fråga, hade du någonsin haft lika många röster om du inte skrivit din snyft historia?

  • Jag tycker att det är lite tragiskt att du kan/kommer förstöra någons dröm att vara med på en mode visning genom att utnyttja folks empati för rörelseförhindrade. Ska jag söka folks empati om jag vore för fet för att bli fotbollsspelare?

   Du är säkert en underbar människa men det ger dig inte rätten att utnyttja folks empati för din egna vinst.

   Fråga dig själv denna fråga, hade du någonsin haft lika många röster om du inte suttit i rullstol eller skrivit din snyft historia?

   • theolinda

    Jag är ingen snyfthistoria. Jag ser bra ut och jag gör det här av en bra anledning. Kombinationen ger mig röster och jag förtjänar dem. Jag skäms inte ett dugg för att folk intresseras av min rullstol.

   • Hur vore det att se det från det andra hållet, hur många tror du inte har fått sina drömmar krossade pga attman avviker från normen?

   • theolinda

    Verkligen. De andra deltagarna använder ju det som gör dem intressanta. Jag missunnar inte dem att visa sina magrutor eller sin snygga stil. Varför skulle jag sätta mig i ett hörn för resten av livet?

   • Jag tycker att du är lite tragisk och patetisk och har en vidrig människosyn hämtad ur röven. Du är säkert en trevlig människa men det ger dig inte rätten att uttala dig som en urblåst fascist.
    Fråga dig själv denna fråga: hade du någinsin klankat ner på och kritiserat någon som följer normen, på det sättet du gnäller på den här deltagaren?

 7. Frida är snygg, vacker och smart! Att hon sitter i rullstol ska inte hindra henne från att få testa vanliga saker som icke rullstolsburna gör! Om ni träffade Frida så skulle ni aldrig komma på tanken att säga såna nedvärderade ord om hennes person!
  You win this, Frida! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s