Nödrutiner som får stanna

Den senaste tidens rullians av vikarier har gjort att vi fått anpassa oss och ändra vissa rutiner. En ny rutin som jag är väldigt förtjust i är att Ottilia får sovmorgon när Sven har det så att han kan ta henne till dagis. Vi såg det inte ens som en möjlighet tidigare eftersom Sven jobbar långt in på natten, men Ottilia är ju nöjd med att få titta på barnprogram tills han ska gå upp. Väldigt nöjd. Hon är så himla stor nu. Jag brukar se till att hon fått något i magen innan jag går, men hon är så pass stor nu att hon helst vill tillreda sin egen frukost. Sånt är ju bara att uppmuntra!

Bild 2014-05-06 kl. 07.35 #2För mig blir de morgnarna mycket lugnare och stressfria. Jag slipper bråka för att få Ottilia klar i tid så jag hinner till jobbet innan assistenten slutar. Det är jätteskönt. Sven får mer tid med Ottilia trots att han jobbar mycket men ändå sova ut.

Från början gjorde vi så här för att vi inte ville att Ottilia skulle behöva gå ensam till dagis med en främling, men jag tror vi kommer fortsätta med det här.

3 svar till “Nödrutiner som får stanna

 1. Hej!

  Jag heter Anna och jobbar för Plusfamiljen, ett assistansbolag med lite jäklar anamma som kan fixa allt vad gäller koordinering och bemanning. Efter att ha läst lite av din blogg så tror jag att vi skulle kunna vara ett alternativ som skulle passa dig, både värderings- och behovsmässigt. Hör av dig om det låter intressant så kan vi surra lite, helt förutsättningslöst.

  Ha det gott!/
  Anna

 2. Maria Ebbeskog

  Jag hoppas man inte behöver utbilda sin assistent om man ska ha någon…
  Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s