Sen händer det grejer!

Mitt i att jag lekte modell, förlorade hörsel och bytte assistansbolag beviljades jag bilstöd från försäkringskassan. Jag hade inte riktigt energi att ta mig till det då, men nu har jag tagit tag i det.

Bilstöd är ett bistånd man kan få för att kunna köpa en bil och anpassa den för mig. Jag trodde inte mina ögon för när jag var yngre och själv körde bil ansökte jag om bilstöd men fick avslag. Fatta hur jobbigt det var att baxa in rullator och bebis i bilen när man skulle iväg! Nu, när jag har assistans beviljas jag det istället. Knäppt! Men, jag är skitglad. Jag har ju vissa svårigheter nu som jag inte hade då och att ta sig ut med bilen kommer i framtiden bli otroligt mycket lättare.

Det första som händer när man beviljats bilstöd är att man får ett papper hem med information om vad man har beviljats. I mitt fall är det grundbidrag på en viss summa som ska underlätta det för mig att köpa en bil som uppfyller försäkringskassans krav och ett anpassningsbidrag som går direkt till det företag som ska utföra anpassningarna.

8f07c3cf42Några dagar senare blev jag kontaktad av en trafiktekniker från Transportstyrelsen. I tisdags hade jag möte med honom då han skulle avgöra vilka anpassningar jag är i behov av. Jag förväntade mig att bli granskad och ifrågasatt, men så blev det inte alls. Han kändes väldigt professionell och inställd på att stötta mig i mina behov. Vi pratade en stund och han lyssnade på mina funderingar och vad jag tycker är svårt när jag ska åka bil. Sedan föreslog han några anpassningar som direkt kändes som helst rätt. Han lyssnade också på mina önskemål att inte anpassa bilen så det blir omöjligt att använda vanliga parkeringar om det inte finns handikapp rutor dit jag ska och han uppmärksammande mitt intresse för teknik och att klara mig själv så långt det är möjligt.

I slutändan var hans rekommendationer att jag ska ha anpassning som hjälper mig att ta mig smidigt i och ur bilen, en kran som kan lyfta in min tunga rullstol i bagageutrymmet och en bränsledriven defroster så jag aldrig behöver sitta i en kall bil och få ont. Efter mötet med honom känner jag mig väldigt peppad och det är bra för nu är det dags för mig att göra min del av jobbet. Jag ska hitta en bil som han och handläggaren på försäkringskassan kan godkänna och jag ska ta in offert från två olika anpassningsföretag som åtar sig mitt uppdrag.

Sen händer det grejer! Om ett år har jag nytt hus, nytt elektroniskt öra och ny bil. Hurra!

Ett svar till “Sen händer det grejer!

  1. Bra flyt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s