Nyårsafton. Tidig morgon. Bra brasa.

Jag vaknar 05.30 varje morgon. Prick. Nu får vi äntligen använda braskaminen. Den är inte fullt godkänd av sotaren än, men den får användas. Nu sitter jag här medan resten av familjen sover gott och njuter av en kopp kaffe och brasan som jag själv tänt. Jag lever ut en riktig önskedröm. För just det här har jag drömt om.

Ensam

Tidig morgon.

Vinter utanför.

Skön soffa.

Sovande familj.

Tänd brasa.

Kaffe.

Vilken askungesaga för en Svenssonsmorsa. Lugnt och skönt. Det är inte den första brasan som tänds här hemma, men det är den första brasan som får brinna ifred och njutas av. Vi är i väldigt olika sinnesstämningar sedan vi flyttat in, jag och min man. Jag varvar ner och njuter. Njuter av alla efterlängtade bekvämligheter.
Sven känner sig stressad av att allt är så nytt och fint. Huset är hans bebis. Han hoppar till så fort nån tappar en gaffel på det nya, lättrepade golvet och han är verkligen inte ett dugg harmonisk när vi ska tända brasa. Jag får inte ens komma i närheten av brasan. Han viftar bort mig.

Jag vill njuta av det här huset nu. Vi har planerat hela huset på ett papper och det är så skönt att äntligen få vara inne i det. Äntligen njuta av det.
Och jag kan fan tända en bra brasa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s