Just precis nu bara

Gillar den här tiden på dagen. När man vaknar typ fyra, utsövd utan smärta. Helt ensam. Värmen från brasan Sven tände igår kväll vilar fortfarande i luften. Katten ligger i min rullstol och tittar på mig. Jag kan inte se henne, men jag vet. Är hon inte här och vill busa så ligger hon där. Vi har våra positioner så här dags.

Bild 2015-10-26 kl. 05.20Assistenten har sovande jour fortfarande. Hon hjälpte mig  upp ur sängen. Försåg mig med dator, vattenflaska och en larmknapp innan hon lullade tillbaka till sin säng. Klockan sex börjar hennes aktiva tid. Klockan sju slutar hon. Då cyklar hon hem och gör sig klar för föreläsningarna på universitetet. Tuff tjej.
När hon åker kommer nästa assistent hit och tar över. Då har nog Ottilia  vaknat. Lallat ut sömndrucket och stuckit det huvudet mellan mig och soffkuddarna. Gosar lite innan hon kommer på bättre saker att göra, ”Bättre saker” brukar vara pyssel eller klistra sig fast vid sin iPad.  Hon har höstlov nu och ska till sin bästis idag. Där ska hon sova över.

Bild 2015-10-26 kl. 05.20 #2Min dag kommer att bli lugn. Jag är sjukskriven. När jag kört Ottilia  till sin kompis och katten till veterinären för kastrering blir det lugnt här hemma. Jag kommer nog vara trött då. Troligtvis krypa ner hos Sven som fortfarande sover ett bra tag till för han ska jobba natt. Vad är klockan då? 10 kanske? Ja, då kommer jag vara dödstrött.

Men nu, nu är klockan fem. Att skriva har gjort händerna ömma och smärtan pulserar. Jag har kudde och täcke här i soffan och det är banns mig bästa dagen på veckan. Jag är  egentligen astrött på att se på TV, men måndagmornar är bästa TV-morgonen. För måndag kommer efter söndag och det betyder rykande färska avsnitt av både Bron och Babel på SVTplay. Bästa skiten! Folk som gnäller över TV-licens har ju inte fattat nånting.  Om staten var lite smarta och bara lade in den i skatten ihop med allt annat vi betalar för så skulle ingen bry sig. Inget rabalder.  Ingen snigel på ögat.

Om 40 minuter är jour tiden slut, då ska jag be assistenten göra lite kaffe. Mmm, för det är det enda jag saknar just precis nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s