Blommor&bin-snacket med min assistentgrupp

img_2488Vid ett personalmöte tar jag upp det. Jag är singel nu. Jag dejtar nu och har ett sexliv. Jag tänker att det är lika bra att vi pratar om det här när vi är samlade. Att jag är tydlig med hur jag ser på er roll och överlag hur vi ska agera. Det är inte helt lätt att ta upp det, men det skit vi i nu. Vad säger ni? Om ni gapar nu kommer jag börja kasta prick med kakor i era käftar. Bara så ni vet. (Nä, ingen gapade. Bara ”Bra, kör!”)

Jag vill kunna känna att jag är själv med min dejt. Jag vill att ni håller lite avstånd. Är vi här hemma finns ju assistentrummet.
”Assistenten kan väl ta en promenad eller nåt så får ni vara ensamma?”
Nej nej,  för fasen, jag vill inte riskera att bli våldtagen här. Att jag alltid har en assistent i närheten är ju asbra. Bodyguard avlönad av staten liksom. Dessutom så finns ju anledningen till att jag har assistans dygnet runt. Risk för spastiskt anfall. Fatta att på första dejt vara ensam med en person som får ett sånt. Jag skulle inte vilja uppleva det och jag vill inte få nån annan uppleva det heller. Inte kan jag börja varje dejt med nån jäkla säkerhetsgenomgången som flygplan heller. Nä, jag behöver min assistent i närheten. Är man i en fast relation är det en helt annan grej. Då är promenadgrejen utmärkt.

På t.ex.ett café finns flera bord. Då kan assistenten sitta vid ett bord en bit bort. Ungefär som när jag går ut och umgås enskilt med en god vän. Jag anar att jag kommer undvika att käka mat vid såna tillfällen, bara för att då behöver jag ha assistenten vid bordet. Men skulle det behövas är det ju bara att ni sitter med när det behövs och drar er undan när ni inte gör det. Jag uppskattar om ni håller er yrkesroll utan att delta i samtal eller tar plats då. I andra miljöer får vi anpassa oss efter situationen. Vi löser det.

img_2583Om det är något som ni känner er obekväma med är det viktigt att ni pratar med mig om det. Det tycker jag kanske är bäst att vi pratar om enskilt. Gruppdiskussioner här kan kännas en aning asjobbigt när det är min intima sfär vi talar om. Det vore en mardröm om jag på något sätt agerade fel här och det finns ingen handbok i det här. Försäkringskassan är petnoga med allt med men den här sortens frågor är det knäpptyst om. Men vi fixar ju det här FÖR att vi vågar prata om det och hitta lösningar. Precis som vi gör med andra funderingar i den här arbetsgruppen. Vad planerar vanligt folk inför att de dejtar? Inte sånt här i alla fall, det är ett som är säkert. Barnvakt, frisyr och snyggaste hälsningsfrasen kanske. En aning sjukt är det ju att behöva analysera och planera sån här skit, men det har jag igen senare tror jag.
img_2602Efter det har jag bara fått positiv feedback. Det känns juskönt. De tycker att jobbet de gör är viktigt och vill inget annat än att det här ska bli skitbra.  They got my back! En kan ju välja angripa det här på olika vis. För mig passar det bra att göra det direkt och utan omsvep även om det är jobbigt för då är det avklarat sen och man slipper oro och missuppfattningar. Tydligen är det väldigt roligt att jobba med mig nu också. Det är inte bara jag som märker av mitt galna överskott av positiv energi.

Ett svar till “Blommor&bin-snacket med min assistentgrupp

  1. Så himla coolt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s