One eyed bastard

Igår, efter lång väntan, var jag och provade ur kontaktlinser.Det är en aning annorlunda för mig. 

  1. I mitt fall har jag inte linser. Jag har lins. Jag är så pass gravt synskadad på mitt högra öga att inga glas eller linser kan hjälpa upp synen. Så, på mitt bra öga ska jag ha en lins. På mitt dåliga öga ingenting. Precis som jag i mina glasögon har styrka på vänstra ögat, men vanligt fönsterglas på högra.

  2.  Jag kan omöjligen sätta. N dem själv. Jag har 7 olika personer som går på mitt assistentschema. Tidigare har jag provat linser som ska plockas ut varje natt och set var min en mardröm när alla assistenter skulle lära sig plocka i och ur dem. De var ju alla tvungna att träna – på mig. Nu provar jag den sortens linser som kan sitta i ögat i upp till en månad utan att bytas.

  3. Den sortens linser utgör extra risk för infektion, jämfört med vanliga. En enda liten infektion på mitt bra öga kan alltså göra mig blind. Skrämmande! 

  4. Syncentralen erbjuder därför en tjänst där jag får komma dit var tredje vecka och låta optikern byta linsen samt undersöka ögat. Utprovning sker med stor försiktighet. Igår var jag där, blev undersökt  och fick linsen isatt. Ögat undersöktes även efteråt för att kontrollera att det inte hamnat skräp under linsen. En undersökning är alltså att optikern lyser in i ögat och tittar med en stor maskin. Idag får jag komma tillbaka och bli undersökt igen. Se så allt ser bra ut. Likaså imorgon och sedan efter en vecka. 

  5. Assistenterna kommer att få lära sig hur man tar ur linsen. Sätta o den behöver de inte kunna, men vid minsta tecken på irritation och infektion så ska linsen plockas ut.

Om allt det här funkar så slipper jag ha asmycket grejer bakom öronen, sparar pengar på alla jädrans glasögon jag brukar lyckas ha sönder och så kan jag spara ihop pengar till en sån där Earl-piercing jag alltid velat ha. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s