Ut ur garderoben

Det är inte särskilt hemligt. Jag har bara valt att inte prata om det. Under större delen av mitt vuxna liv valde jag dessutom att inte tänka på det. Min man visste vad jag visste, men det enda jag visste var att jag inte enbart drogs till män. Jag var inte säker på vad det betydde och eftersom jag tyckte att jag mött min stora kärlek behövde jag inte tänka mer på det.

En kan lätt säga att jag inte utforskade min sexuella identitet fullt ut i tonåren.  Det var inte så lätt att hitta andra likasinnade då om man var rädd för att visa sitt ansikte på nätet.  Det var inte lika säkert. Jag vågade inte prata med nån jag kände om det heller. Att komma ut då hade nog varit betydligt mer svårt och ångestfyllt. Att komma ut när en är 33 och inte bryr sig så mycket om vad omgivningen tycker känns lättare.  Speciellt då jag nu var rätt säker på att familjen skulle ta emot det på ett bra sätt. Jag hade rätt. Eftersom jag började dejta i vintras så talade jag med mina närmsta så de skulle slippa höra det ryktesvägen.  Jag känner mig privilegierad som får komma ut så här. Leva så här

Könet på den eller de jag ligger med och blir kär i ska väl världen skit lite i tycker jag. I de. bästa av världar skulle världen faktiskt skitit i huruvida nån är hetero, homo eller hej kom och hjälp mig. Så är det inte. Människor mördas, torteras, mobbas, misshandlas och flyr för att de inte är spikhetero. Därför är det viktigt att visa att vi finns.
Vi som är  beroende av samhällsinstanser som personlig assistans med mera får vår sexualitet sopade under mattan. Det är viktigt att vi vågar lyfta vår sexualitet och våra olikheter, annars kommer vi aldrig att få äga dem.

img_4674-1Kalla mig vad ni vill. Bisexuell, queer, gay, pansexuell… Till den som frågar kommer jag säga att jag dras till en viss typ av människor. Vilka de är avgörs av helt andra saker än könstillhörighet. Någon tillfällig fas är det dock inte och det här kommer aldrig att förändras. Det vet jag med varje molekyl av min kropp.

2 svar till “Ut ur garderoben

 1. Heja dej Frida!
  Jonas Gardell har sagt något väldigt fint om kärlek – ungefär ” att i vilken form än kärleken erbjuds oss, så ska vi vara glada för den ynnesten och inte tveka att ta emot den”, det finns liksom ingen ”fel” form av kärlek eller attraktion ( riktigt så enkelt tänker jag inte att det är – för det bygger ju på något slags jämlikt förhållande och personlig frihet, annars skulle man ju kunna rättfärdiga tex pedofili ?! Det tror jag verkligen inte Jonas menade – och jag kan säkert ha förvrängt citatet!! )
  Jag tycker det är en väldigt fin syn på kärlek/ attraktion, egentligen ganska självklart – det kan liksom inte vara ”fel”!!!
  Även om det inte är lika enkelt i ”verkligheten” för vi är färgade av våra mönster och vår kultur – oftast mer än vad vi tror…
  Hursomhelst – det är spännande att läsa din blogg! Du lyfter många viktiga frågor- på ett väldigt härligt och ofta livsbejakande vis!!
  Kan du inte ge dig ut i skolan och föreläsa ?! Du har så himla många kloka tankar som jag tycker att fler borde få ta del utav…..

  och skriv boken !! =)

 2. Sofia Asplund

  Fantastiskt Frida! Vist är det skönt att kunna släppa normer och göra som man känner. Berättade själv för min familj i 30 års åldern och då kunde jag vara så pass grundad i mig själv att mitt sätt att älska inte var uppe för diskussion utan ett faktum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s