Om mig

20130723-104657.jpg

VEM ÄR DU OCH VARFÖR SKULLE JAG BRY MIG?

 

Jag är Frida och du råkade säkert snubbla in i min blogg efter att du läst och gillat något jag skrivit. Kanske gillade du min stil. Kanske snappade du upp att jag är har ett rörelsehinder samt dövblindhet och att det ger mig ett ganska så unikt perspektiv på saker. Du ville veta mer. Jag passar inte alls in i samhällets stereotyper och fördomar av hur en funktionshindrad person ska vara. Om du lyssnar på vad jag har att säga kommer du snart märka att jag är rolig, smart och intressant. Jag delar med mig av sånt som de utan funktionshinder aldrig kommer att uppleva. Mina åsikter är starka kring det som rör alla former av jämställdhet och solidaritet.

Jag jobbar med text och layout på Audiologiskt forskningscentrum i Örebro.  När du läser den här bloggen får du möjligheten att stundvis se rakt in i mitt huvudet och hur det är att tackla min fantanstiska, förjävliga vardag. Jag är en helt urfläng mamma och levnadsglad 80-talist med intresse för film och att göra läckra 20-talshattar. Jag tacklar min vardag med både bättre och sämre resultat. Jag släpper stundtals in er i mina hemliga rum där jag berättar hur det känns att ha en progressiv sjukdom som gör att jag med tiden förlorar syn, hörsel och rörelseförmåga. Tankarna som rusar, känslorna som dunsar ner i knät och insikterna som får mig att gå vidare. Här kan du alltså läsa om min kamp att inte låta det ta över. Att låta annat ta plats. Jobb, nöjen, sexliv, familj och politik. Att fortsätta leva mitt liv! Ett gott liv på annorlunda villkor.

5 svar till “Om mig

 1. Hej, jag fick tips om din blogg sedan jag skrivit om att jag p.g a mina skakiga händer har svårt att skriva på min mobil. Den som tipsade skrev att du hade nämnt något hjälpmedel för detta på din blogg men jag kan inte hitta något. Måste säga att jag direkt föll för ditt sätt att skriva och nu kommer att följa dig. //Nilla

  • Hej. Kul att du hittat hit.
   Att vara skakig gör det mesta svårt. Jag vet inte vad du använder för mobil men jag kan tipsa om att man i alla fall på iPhone kan hålla fingret mot displayen tills ”rätt” tangent visas med större och tjockare typsnitt, om man då lyfter fingret blir den bokstaven/symbolen/siffran skriven. Har man lätta skakningar är det bra för man måste inte han kontroll över att sätta ner fingret precis rätt. Annars finns det hjälpmedel i form av tangentbord som man kopplar via bluetooth i vanlig handel. Via hjälpmedelcentralen kan man också få tangentbord som anpassas om man har behov av t.ex. raster. (gör så man inte träffar flera tangenter samtidigt.
   Det finns även knappar som kan klistras på skärmen men då blir man väldigt begränsad. Det finns även minijoystick som kan fästas på displayen och styra knapptrycken. En annan variant är att styra mobilen med rösten men jag har hört att det mycket krångel med att få till det bra.

   Lycka till!
   Frida

 2. Tack snälla för de goda tipsen.

 3. Hej! Jag hamnade på din sida då jag googlade efter neuropati efter jag precis fått diagnosen tunnfiberneuropati. Jag är liksom du småbarnsmamma och känner mig ensam med denna diagnos. Det är många gånger svårt att orka med alla vardagsbestyr, jobb och barn. Det är ofta jag önskade att jag hade en rullstol jag med. När jag började läsa om dig blev jag så imponerad av vad du klarar av! Du är stark och du klarar av att visa känslor. Tack för en fin blogg! Jag ser fram emot dina inlägg. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s