Vem är jag?

VEM ÄR DU OCH VARFÖR SKULLE JAG BRY MIG?

Jag är Frida Ingha och du råkade säkert snubbla in i min blogg efter att du läst och gillat något jag skrivit. Kanske gillade du min stil. Kanske snappade du upp att jag är har ett rörelsehinder samt dövblindhet och att det ger mig ett ganska så unikt perspektiv på saker. Du ville veta mer. Jag passar inte alls in i samhällets stereotyper och fördomar av hur en funktionshindrad person ska vara. Om du lyssnar på vad jag har att säga kommer du snart märka att jag är rolig, smart och intressant. Jag delar med mig av sånt som de utan funktionshinder aldrig kommer att uppleva. Mina åsikter är starka kring det som rör alla former av jämställdhet och solidaritet.

Jag jobbar med text och layout på Audiologiskt forskningscentrum i Örebro.  När du läser den här bloggen får du möjligheten att stundvis se rakt in i mitt huvudet och hur det är att tackla min fantanstiska, förjävliga vardag. Jag är en helt urfläng mamma och levnadsglad 80-talist med intresse för film och att göra läckra 20-talshattar. Jag tacklar min vardag med både bättre och sämre resultat. Jag släpper stundtals in er i mina hemliga rum där jag berättar hur det känns att ha en progressiv sjukdom som gör att jag med tiden förlorar syn, hörsel och rörelseförmåga. Tankarna som rusar, känslorna som dunsar ner i knät och insikterna som får mig att gå vidare. Här kan du alltså läsa om min kamp att inte låta det ta över. Att låta annat ta plats. Jobb, nöjen, sexliv, familj och politik. Att fortsätta leva mitt liv! Ett gott liv på annorlunda villkor.

20130723-104657.jpg

2 svar till “Vem är jag?

  1. Åååh, äntligen en person som gillar gamla Hollywoodfilmer! Inget går upp mot en gammal svartvit klassiker; Some like it hot, Gaslight, Singing in the rain, Top Hat… suck. I’m in love.

    • För att inte tala om katt på hett plåttak, busstop, all aboute eve… JO, det är grejer det! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s