Ett handikappanpassat radhus

I fredags kom hårdhandskarna fram här hemma. Sven vill byta bredbandsbolag vilket innebär att vi måste byta mailadresser. Det är via mailen jag har kontakt med alla dessa herrans handläggare och andra myndighetskontakter jag har. Jag vill INTE byta och har undvikit diskussionen en tid. Till slut gick den ändå inte att undvika längre och det slutade i att jag gav mig men istället förhandlade mig till att få välja färg/tapeter när vi ska fixa till köket här hemma. YES!

Senare på kvällen hade jag ett helomvändande samtal med en god vän. Hon tipsade mig om ett radhus som är anpassat och skulle passa mina behöv väldigt bra. Jag sa att jag trivs i lägenheten jag har och tänkt bo kvar så länge det går, men övertalades att prata med Sven om det i alla fall. Sven tyckte att vi skulle titta och det gjorde vi igår. Det är ett rart radhus med 4 rum och kök. Det var golvvärme i hela huset samt termostat vilket ju förstås vore kanon för mig som är så känslig för kyla. Det är redan handikappanpassat för rullstol. Till och med altandörren är så bred att rullstolen kommer ut där. Altanen är lite mindre än våran men utanför den finns en gräsmatta. Det var kanontrevligt hus. Nu får vi fundera lite för vi är egentligen inte ett dugg flyttsugna. Jag vet att jag inte kommer att kunna bo kvar i vår nuvarande trea på 79 kvadrat hur länge som helst. Det vore väldigt skönt med ett assistansrum och i framtiden blir vi tvungna att ha ett sånt om jag behöver hjälp på natten. Just nu känner vi att vi precis fått i ordning på altanen och förrådet och nu skulle ge köket en snabb-make over. Vi trivs men om vi om vi behöver flytta inom de närmsta tre åren kommer vi inte kunna få det anpassat för mig. Då behöver vi hitta ett ställe som redan är anpassat. Det kanske vore ett misstag att inte gripa tag i den här chansen.

Hmm…  Ja, vi har lite att klura på.

6 svar till “Ett handikappanpassat radhus

 1. Anna Marrtinson

  Min spontana reaktion är: Ta chansen! Det är visserligen jobbigare än jobbigast att flytta men argumenten du lyfter fram för att seriöst tänka på detta låter vettiga. Ett extra rum är aldrig fel och som du säger så vore det klokt med tanke på kommande behov. En liten egen gräsplätt är inte att förakta heller. Lycka till med klurandet;-)

 2. Hej Frida!
  Varför skaffar du inte Gmail eller dylikt så slipper du byta i framtiden.

  Gmail går dessutom jätteenkelt att lägga in i vanliga e-postprogram då dessa inställningar är inbyggda nu för tiden.

  • Tack för tipset. Är det säker e-mail?

   Kul att se att du läser bloggen!

   • Jag tror inte det är någon skillnad på gmail och den du får hos din bredbandsoperatör. Se till att skapa ett säkert lösenord, och använda sedan tex. Mozilla Thunderbird eller Outlook för att kolla din mail.

   • Och som sagt det är mycket enklare att tex. lägga in i telefonen.

 3. Ja! Hus gillar vi!
  Jag har gmail och har aldrig haft problem med det. Har två adresser och båda länkade till telefonen. Topp! Enkelt och greit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s